Периодичното гладуване е популярен метод за отслабване през последните години, предава 

...
Периодичното гладуване е популярен метод за отслабване през последните години, предава 
Коментари Харесай

Изследване: Гладуването вече не е толкова ефикасно

Периодичното недояждане  е известен способ за намаляване през последните години, предава  Той обаче може да няма толкоз огромно въздействие върху тежестта, колкото се смяташе преди, сочи изследване, оповестено в Journal of the American Heart Association.

" Изследователите не откриха връзка сред ограничението на времето за хранене и загубата на тегло ", сподели основният откривател на проучването доктор Уенди Бенет, доцент по медицина в отдела по обща вътрешна медицина в Медицинското учебно заведение Джон Хопкинс, предава CNN health.

" Въз основа на други изследвания, които излязоха, в това число нашето, ние започваме да мислим, че времето на хранене денем най-вероятно не води неотложно до загуба на тегло “, сподели още Бенет.

Изводите са, че няма единна тактика, която да работи за всички хора, когато става въпрос за хранене. Качеството на храната е от по-съществено значение и хората би трябвало да гледат хранителната стойност на храната , която употребяват.

" За тялото 100 калории гумени мечета не са същите като 100 калории овесени ядки с плодове и ядки ", добави Алис Лихтенщайн, професор по просвета и политика в храненето.

" Ако полагате известни старания да се храните здравословно , полагате старания да бъдете физически дейни , е по-малко евентуално да имате диабет, хронично бъбречно заболяване, обструктивно белодробно заболяване и хипертония “, сподели тя.

За някои хора опитът в от време на време недояждане или ограничение на интервалите на хранене може да бъде потребен, само че доста хора не могат да го поддържат задоволително време, с цел да видят дълготрайна смяна - или да задържат тежестта, което губят, добави Лихтенщайн.

Изследването демонстрира, че другите подходи работят по-добре при разнообразни способи на живот и всеки би трябвало да работи със личния си доктор и личното си тяло без стрес и позор.

Ако една хранителна тактика работи за някой различен, сподели тя, " това просто значи, че тялото на някого е реагирало, а на другия не. Това не значи, че имате дефекти. Това просто значи, че това не е това, от което тялото ви се нуждае ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР